> Pagina principală > Cauzele frecvente ale febrei și durerii
 

Cauze frecvente de febră și durere

O serie de probleme de sănătate la copii pot fi asociate cu febră/creșterea temperaturii și cu durerea. Acestea includ infecții sezoniere, cum ar fi răcelile și gripa, inflamația în gât sau inflamația urechii medii și, de asemenea, bolile infecțioase ale copilăriei, cum ar fi scarlatina, oreionul sau rujeola. Erupția dentară sau vaccinarea pot fi și ele însoțite de febră și durere..

 
 

Durere de ureche

Durere de ureche

Sugarii și copiii mici suferă adesea de infecții ale urechii medii (otita medie). Acestea apar de obicei brusc în legătură cu o infecție a regiunii nasului și a gâtului. Organismele care cauzează boala (bacterii, virusuri) responsabile de infecție pot urca în urechea medie prin trompa lui Eustachio, care face conexiunea dintre ureche și gât. Trompa lui Eustachio este mai scurtă, mai îngustă și mai orizontală la copii decât la adulți. Când există inflamație, aceasta se edemațiază și se blochează, provocând acumularea secrețiilor și puroiului în urechea medie.

Semne ce pot apărea

Cel mai frecvent simptom al unei infecții a urechii medii este durerea pulsativă intensă, care adesea trezește copilul din somn. Sugarii își exprimă durerea prin agitație și consum scăzut de lichide. De asemenea, ei pot prezenta diaree și febră. Dacă nu este tratată, infecția urechii medii se poate răspândi la urechea internă și meninge (mucoasa creierului).

Măsuri posibile

În cazul în care copiii prezintă aceste tipuri de simptome, ei trebuie să fie întotdeauna examinați de un medic, iar infecția subiacentă trebuie tratată.

Pentru a reduce simptomele de însoțire a durerii adesea intense și a febrei asociate, medicul poate recomanda și un sirop pentru durere și febră.

Ibuprofenul ajută la reducerea durerii, are acțiune antiinflamatoare și reduce febra.

În calitate de părinte, puteți susține tratamentul copilului dvs.: Aplicați căldură la nivelul urechii utilizând o lampă cu căldură sau plasați la urechea infectată o sticlă cu apă caldă; căldura ameliorează durerea. Picăturile nazale decongestionante pot ajuta la deblocarea trompei lui Eustachio, permițând lichidului să se scurgă din urechea mijlocie în gât.

 
 

Vaccinările

Protecția împotriva bolilor

Vaccinările sunt disponibile împotriva multor boli din copilărie sau a altor boli. Când copilul dumneavoastră este vaccinat, un număr mic de virusuri cu activitate slăbită sunt injectate în corpul său. În general, acestea nu pot dăuna organismului. Totuși, sistemul imunitar începe să lupte cu substanța străină și formează anticorpi și așa-numitele celule de memorie. Acesta se pregătește: Dacă organismul "real" care provoacă boala intră în corp, sistemul imunitar îl recunoaște și îl învinge. Dar, de asemenea, aceasta înseamnă că temperatura corpului copilului dumneavoastră poate să crească pentru scurt timp după ce a fost vaccinat.​​​​​​​

 

 
 
 
Cauzele frecvente ale febrei și durerii
Cauze frecvente de febră și durere
Durerea de ureche
Vaccinările
 

Acesta este un medicament. Medicamentul se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Numerele de înregistrare în Republica Moldova: MIG forte pentru copii: 26011 din 27.12.2019, MIG pentru copii: 25045 din 29.10.2018. Codul materialului: MD_MIG-18-2022_v01_website. Material elaborat pe data de 26.09.2022.