> Pagina principală > La pediatru
 

Ce face medicul dumneavoastră cu depresorul limbii?

Depresorul limbii

Când medicul dorește să examineze interiorul gurii sau gâtului, acestuia îi încurcă limba. Deci, limba este pur și simplu împinsă încet în jos, folosind un depresor lingual de lemn, iar medicul dumneavoastră examinează cu atenție palatul gurii și amigdalele.

Vi se va cere să spuneți "Aaa", deoarece atunci când faceți acest lucru, întreaga zonă se mișcă puțin înainte, astfel încât partea posterioară a gâtului să poată fi văzută mai clar. Acum, medicul poate vedea dacă există edem, roșeață sau eliminări în gură, toate acestea fiind semne de boală și un posibil motiv al durerii.


The Little King Goes to the Doctor (PDF)

Download


Checklist for Visiting the Doctor (PDF)

Download


Download service

Get more ...

 
 
 

Ce face medicul dumneavoastră cu un stetoscop și cum funcționează acesta?

Stetoscop

Un stetoscop este ca o ureche extinsă utilizată de medic pentru a asculta sunete din interiorul corpului. Acestea includ sunetul inimii, plămânilor sau sunetul în timp ce tușiți.

Pentru a vă asculta bătăile inimii, de exemplu, medicul pune casca stetoscopului în urechi și placa circulară de la capătul tubului pe pieptul dvs. Acest lucru nu dăunează deloc, dar se poate simți puțin rece. Capătul stetoscopului este ca un tambur. Acesta aduce sunetul prin tub în urechile medicului. Pentru a ajuta doctorul să audă sunetele și mai bine, două piese de la capătul căștilor creează o închidere ermetică cu urechile. Orice sunet neobișnuit poate fi un semn că ceva nu este în regulă și că medicul trebuie să aibă grijă de asta. Un sunet de huruit în plămâni sau o tuse cu expectorație, de exemplu, poate însemna că există lichid în plămâni.

Acum există chiar și așa-numitele stetoscoape electronice. Ele fac sunetele pe care medicul le aude mai tari, fără zgomot de fundal, sau expediază toată informația la un computer. Apoi, medicul dumneavoastră vă poate asculta din nou bătăile inimii mai târziu.


“The Little King Goes to the Doctor” (PDF)

Download


Checklist for Visiting the Doctor (PDF)

Download

 
 
 

Ce face medicul dumneavoastră cu un otoscop?

Otoscop

Un otoscop este un instrument pe care medicul îl folosește pentru a examina urechea medie, canalul urechii și timpanul. Acesta constă dintr-un mâner și un capăt cu o pâlnie mică. Medicul îl glisează cu atenție în ureche. Acest lucru nu dăunează deloc, dar poate gâdili puțin. O lumină în otoscop funcționează ca o mică torță, astfel încât medicul să poată vedea totul în mod corespunzător.

Când aveți o răceală sau o durere de urechi, medicul poate vedea un timpan umflat sau roșu, sau eliminări în canalul urechii. Acestea sunt semne clare ale unei infecții la nivelul urechii medii (otită medie).

“The Little King Goes to the Doctor” (PDF)

Download


Checklist for Visiting the Doctor (PDF)

Download

 
 
 

Ce face medicul dumneavoastră cu un ciocănaș neurologic?

Ciocănaș neurologic

Acest mic ciocan este un instrument pe care medicul îl folosește pentru a examina dacă sistemul nervos reacționează normal. El atinge ușor o anumită zonă a corpului cu acesta. Din cauza cauciucului din partea din față a ciocanului, acest lucru nu face rău, dar reacția corpului dvs. este destul de interesantă. Dacă totul este sănătos, mușchii reacționează singuri.

Această reacție, cunoscută sub numele de "reflex", arată medicului că nervii dumneavoastră funcționează corect, ceea ce este foarte important pentru mișcările corpului. Un exemplu: Pentru a testa reflexul musculaturii coapsei, trebuie să vă așezați pe un scaun cu picioarele încrucișate. Cu micul ciocan, medicul acum bate ușor o zonă specială situată sub rotulă, iar piciorul sare automat în față.

“The Little King Goes to the Doctor” (PDF)

Download


Checklist for Visiting the Doctor (PDF)

Download

 
 
 

Ce face medicul dumneavoastră cu o lanternă pentru ochi?

Lanternă pentru ochi

Când aveți o răceală, uneori reacționați sensibil la lumină. Ochii dvs. sunt pruriginoși, dureroși sau înlăcrimați, și ar putea să existe unele eliminări în colțuri. Pentru a examina ochii, medicul utilizează o mică lanternă care arată ca un pix. Aceasta luminează în ochi și poate examina mucoasa, reflexul pupilelor, irisul și pleoapele. Dar el poate utiliza lanterna și pentru a examina gura și gâtul.

“The Little King Goes to the Doctor” (PDF)

Download


Checklist for Visiting the Doctor (PDF)

Download

 
 
 
 
Cauzele frecvente ale febrei și durerii
Cauze frecvente de febră și durere
Durerea de ureche
Vaccinările
 

Acesta este un medicament. Medicamentul se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Numerele de înregistrare în Republica Moldova: MIG forte pentru copii: 26011 din 27.12.2019, MIG pentru copii: 25045 din 29.10.2018. Codul materialului: MD_MIG-18-2022_v01_website. Material elaborat pe data de 26.09.2022.